Αρχική ΣελίδαΚρατήσεις και Επικοινωνία      Ελληνικά English        

Κεραμωτή - Δέλτα Νέστου

Επισκεπτόμενοι την Κεραμωτή

Η Κεραμωτή προσφέρεται για όσους επιθυμούν διακοπές σ' ένα εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, για τους φυσιολάτρες και τους εραστές ειδικά της θάλασσας, αλλά και για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν στις διακοπές τους την ηρεμία με τις σύγχρονες ανέσεις.


Στην Κεραμωτή ο επισκέπτης συναντά ότι καλύτερο μπορεί να προσφερθεί για να περάσει τις καλοκαιρινές και όχι μόνον διακοπές του. Στο σπάνιας ομορφιάς περιβάλλον της Κεραμωτής μπορείς να βρεις μέρη για ψάρεμα και χιλιόμετρα αμμουδιάς με πεντακάθαρη θάλασσα για κολύμπι.

Παραλία Κεραμωτής

Η παραλία της Κεραμωτής χαρακτηρίζεται από τους επισκέπτες ως μια από τις καλύτερες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα καταγάλανα νερά αγγίζουν πολλά χιλιόμετρα όμορφης αμμουδιάς. Υπάρχουν αναψυκτήρια κατά μήκος των ακτών, οργανωμένα με ομπρέλες, καθίσματα και ό,τι χρειάζεται ο λουόμενος για να περάσει ευχάριστα τις ώρες του στη θάλασσα.


Ψάρεμα στην Κεραμωτή

Στην Κεραμωτή ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσεις ολόφρεσκα, νοστιμότατα ψάρια μόλις τα καΐκια προσεγγίσουν το λιμάνι, ύστερα από το βραδινό ψάρεμα ή και να απολαύσει ο ίδιος το ψάρεμα στο λιμάνι ή στη γύρω περιοχή της Κεραμωτής.

Ιχθυοτροφεία της Κεραμωτής

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κεραμωτή βρίσκονται τα μεγαλύτερα ιχθυοτροφεία και μυδοτροφεία του νομού Καβάλας, δεδομένου του μεγάλου ενάλιου πλούτου της περιοχής, τη δε πεντακάθαρη παραγωγή τους ο επισκέπτης την απολαμβάνει απ' ευθείας από τον παραγωγό.

Δέλτα Νέστου και παράκτιες λιμνοθάλασσες

Το Δέλτα του Νέστου έχει συνολική έκταση περίπου 500,000 στρ., θεωρείται από τους σημαντικότερους υγροτόπους και της Ευρώπης και τμήμα του προστατεύεται από τη συνθήκη Ramsar, ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας και Ειδικά Προστατευόμενη Μεσογειακή Περιοχή. Επίσης, ανήκει στο Δίκτυο NATURA 2000, ενώ αποτελεί και τμήμα του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η περιοχή αποτελείται από ένα σύνολο βιότοπων με λιμνοθάλασσες, υγρά λιβάδια, καλαμιώνες και το παραποτάμιο δάσος. Η πλούσια και ιδιαίτερης σύνθεσης χλωρίδα και πανίδα του Δέλτα του Νέστου προσφέρονται για φυσιολάτρες, παρατηρητές πουλιών και άγριων ζώων κλπ.


Διαβάστε περισσότερα:
Δέλτα Νέστου και παράκτιες λιμνοθάλασσες (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία)

» Επιστροφή στη σελίδα: Τοποθεσία του ξενοδοχείου